BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: fibulalaxiteit

Beste beertje,

Oh nee, wat ontzettend vervelend. Dit is inderdaad zeldzaam. Waardoor ook de kennis hiervan nog beperkt is. Helaas kunnen ze hier nog weinig mee (mijn kennis) maar ik zal een orthopeed of eventueel pijnpoli om raad vragen.
Daarnaast wat werkt voor kraakbeen letsel blijven bewegen wat lukt, en niet zwaar belasten.

Re: fibulalaxiteit

Ik heb een kraakbeen letsel aan het fibulakopje graag 4 . Dit blijkt vrij zeldzaam te zijn . Heb er veel last aan ze hebbe EMG gebeurd om te zien of de zenuw bekneld zit maar dat bleek niet zijn . Dus wat kunne ze verder nog doen voor de pijn ?

Re: fibulalaxiteit

Hoi Willem,

Wat vervelend van je klachten. Het kan inderdaad enorm veel hinder geven. Heb je ook nog een vraag of wilde je algemene info? Je kan proberen de fibula te tapen. Of te laten tapen bij een fysiotherapeut. Dit kan zeker wel verlichting geven.

Succes

Re: fibulalaxiteit

Hallo,

Ik heb sinds enkele weken last van variërend opkomende pijn aan de fibulakop, enkel tijdens flexie van de knie. Soms verdwijnt deze pijn en soms is deze terug. Hiertegen had ik ontstekingsremmers genomen, onder andere traumeel, dit hielp niet. Ik kreeg dan ook op exact de plaats waar ik last had bultjes en roodvorming, wat ik kon uitpitsen en verdween. De last is zeker draagbaar, maar niet ideaal voor sport, wanneer je een aantal graden je knie beweegt tijdens het lopen, verdwijnt de pijn op die plaats, maar als je dan nog meer graden wilt bewegen, is de pijn er nog

Re: fibulalaxiteit

Gast schreef:
11 apr 2019, 11:38
9 maanden geleden aangereden op de racefiets.Eerst naar huisarts geweest, 2e graadsverrekking mediaal collateraal ligament + enkele gebroken ribben. Advies 3 dagen ibuprofen. Arthro CT negatief, MRI lichte meniscusdegeneratie en kraakbeenlijden. Radioloog persoonlijk even gesproken, kan fibulalaxiteit niet bevestigen aangezien een MRI uiteraard een statisch beeld geeft en geen dynamische opname is.
Orthopedist vermoedt een plicaprobleem (valse plooi) mediale zijde, fibulalaxiteit gemeld maar wordt genegeerd. Durft fibula niet fixeren owv het risico op een nervus peroneus letsel met dropvoet tot gevolg + bij fixatie fibula kunnen er klachten aan de enkel ontstaan.
Intense fysiotherapie gedurende enkele maanden. Fibulalaxiteit blijft aanwezig, bij druk op de kuit of bij een poging om te hurken (wat nog steeds niet helemaal lukt) luxeert de fibula thv de knie. Inmiddels klachten aan de buitenenkel en soms regio grote teen. Heup staat onder spanning, bekken loopt vast,...
Heb het gevoel dat hier erg weinig expertise rond bestaat, zowel orthopedist als fysiotherapeut hadden deze laxiteit nog nooit eerder gezien. Ben ongerust naar prognose toe aangezien ik nu al erg beperkt ben in wat ik gewend ben om te doen.

Re: fibulalaxiteit

Is idd balen maar het is een zeldzame pathologie dus erg veel expertise bestaat er rond (literatuur trouwens ook niet).
Deze ochtend ingreep ondergaan. 3 voudige fixatie dus zou nu toch wel vast moeten blijven zitten. Een endosmose tightrope constructie waarvoor een nieuwe bottunnel is gemaakt ronder de vorige tunnel maar nu helemaal door de tibia, donorligament vervangen in de bestaande tunnel + hamstring fixatie (als ik het goed begrepen heb, half groggy).
Revalidatie zal iets rustiger aan moeten gebeuren, 2 weken platte rust isometrische oefeningen en massage. Week 4 zou ik 60° flexie moeten halen, week 6, 90°. Liever onder narcose flexie doorduwen dan nu te snel forceren.

Re: fibulalaxiteit

Beste,
Helaas is de reconstructie gefaald. De revalidatie verliep super vlot en ik kan iet zeggen dat ik echt veel pijn heb gehad post operatief, op de behandeltafel bij de fysiotherapeut uiteraard wel maar je kan nou eenmaal geen omelet maken zonder een ei te breken.
Morgen is er een revisie ingreep gepland, hey zal pittiger worden dan de vorige keer maar we gaan ervoor.
De pijn situeert zich voornamelijk in m'n enkel en metatarsaalkoppen en progressief ook aan de knie zelf. Bij het luxeren van de fibulakop verspringt er telkens een ligament en dat wordt best onaangenaam.