BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: Binnenste knieband

Hoi Joni,

Is er 8 maanden geleden ook naar jou binnenste knieband gekeken? Speling op je knieband gaat namelijk niet verbeteren en zal klachten blijven geven. Wanneer er echt speling is ontstaan moet dit in de eerste week na het ongeluk/ blessure direct goed behandeld worden.

Het is dus handig en noodzakelijk om te weten wat de status van jou speling is op jou binnenste knieband. Hopelijk valt het mee met de speling en ligt het inderdaad aan een beknelde zenuw of nog aan iets anders.

Succes!

Re: Binnenste knieband

De scan is gemaakt op 30juni, de fysio gaf aan dat er wel iets meer speling op zat maar niets om me zorgen over te maken. Het is voornamelijk pijn en het apparte er aan is dat ik niet precies kan aanwijzen waar (binnenkant van de knie) het precies in de knie zit. Ik moet nu 4 augustus terug naar het ziekenhuis, er wordt dan iets gedaan met naalden omdat ze denken dat er een zenuw bekneld zit. Hoop dat dit werkt.

Re: Binnenste knieband

Hoi Joni,

Wat vervelend dat het schieten nog steeds niet lukt. Wanneer is de MRI-scan gemaakt? Is er 8 maanden geleden een diagnose gesteld? En wat vind de fysiotherapeut van de status van jou binnenste knieband?
Vindt jou fysiotherapeut dat er teveel speling op de binnenste knieband zit? Of is het vooral pijn?

Re: Binnenste knieband

Goedemiddag,
Ik heb vorig jaar november tijdens een voetbal wedstrijd een val gemaakt waarbij mijn knie naar binnen draaide en mijn voet naar buiten (een soort ski val). Het is nu inmiddels dus al 8 maanden geleden. Ik kan weer veel dingen doen zoals hardlopen en benen trainen. Het vervelende is dat ik nog steeds niet kan schieten met voetballen, dit is natuurlijk niet handig. Ik heb al meerder fysio behandelingen gehad en zelfs een mri scan, nergens is iets geks te vinden. Wat kan ik doen om weer lekker te gaan voetballen?

Mvg Joni

Re: Binnenste knieband

Hoi Jan,

Goed om te horen dat het beter met je gaat :) rustig door blijven trainen dan komt dat rondje zeker goed.

Succes ermee!

Re: Binnenste knieband

L.S.

Gelukkig gaat het nog steeds iedere dag wat beter. Nu na drie maanden heb ik het lopen weer hervat. Mijn doel is om t.z.t. mijn ‘gewone rondje’ van zo’n 4,5 km weer te kunnen doen. De afgelopen drie dagen heb ik iedere dag gelopen. Het was toch wel weer een bijzondere ervaring, nl. goed opletten op losse tegels e.d. De eerste twee keer heb ik een rondje van een half uur gelopen, vrij langzaam tempo. Omdat het goed ging heb ik de derde dag het rondje wat uitgebreid tot ca. 40 minuten. Na afloop voelt mijn knie goed aan, ik merk wel dat ik gelopen heb. Gelukkig maar dat ik in de drie maanden dat ik eigenlijk niet goed kon lopen, dat ik toen zowat iedere dag gefietst heb (electrische fiets). De laatste tijd practisch altijd op Eco en soms, bijv. bij sterke tegenwind of helling op, dat op Tours (meer ondersteuning). Verders heb ik dagelijks wat simpele knie-versterkende oefeningen gedaan. Ik merk wel dat mijn kniëen weer sterker worden; maar toen ik vandaag ongemerkt even op mijn hurken ging zitten, dus helemaal doorzakken tot op mijn hielen, toen werd ik toch wel even ‘teruggefloten’ om het zo maar eens populair te zeggen. Toen voelde ik een ‘volle knie’ en dat voelde niet fijn aan. Wel lijkt het mij dat het niet nadelig is geweest, maar daar ben ik niet zo zeker van.
Bedankt voor het medeleven; dit wou ik toch nog even met u comuniceren.

Met vriendelijk groet,

Jan

Re: Binnenste knieband

Beste Jan,

Goed om te horen dat het in ieder geval al een stuk beter gaat. En ik kan u alleen zeggen dat u al goed bezig bent. Veel fietsen met minder weerstand is in zo'n situatie het beste. Het beweegt de knie zonder te teveel te belasten zoals met lopen. Zoals u aangeeft en u leeftijd vermoed ik dat het eerder te maken heeft met wat slijtage klachten. Deze zit meestal aan de binnenkant van de knie. Met een onverwachte beweging (naar achteren knakken) kan het gewricht net geïrriteerd zijn geraakt op een stukje van het gewricht wat net wat meer versleten is. 3-6 maanden is voor deze klachten wel erg lang, ik zal eerder denken aan 6-8 weken. Een foto zal zeker aangegeven dat er wat slijtage in de knie zit. Maar slijtage hoeft helemaal geen klachten te geven, dus u krijgt een vertekend beeld. Zolang er verbetering is, doorgaan zoals u nu doet. Anders kunt u bij een fysiotherapeut nog extra oefeningen vragen.

Succes!

Re: Binnenste knieband

Ik ben een man van 77 jaar. Een week of zes geleden hebben ik mijn linkerknie geblesseerd bij het op straat zetten van de afvalcontainer. Tussenlopend van de straat naar achteren knakte mijn knie bij zogoed als iedere stap. Ik kon nog vrij goed traplopen en fietsen. Met het electrisch fietsen gebruikte ik in tegenstelling tot wat ik gewoonlijk doe, niet ECO, maar TOUR waarbij ik meer ondersteuning heb. Ik heb het een week aangezien, maar had wel pijn met lopen, dat ging het niet goed. Na een week heb ik mijn huisarts geconsulteerd en die heeft het onderzocht en deelde mij mede dat het wel goed zou komnen. Kon wel een week of drie duren. Ik vroeg hem of een brace dragen zinvol was. Dat kon ik wel doen, maar het was niet nodig. Ik heb wel een brace aangeschaft, maar daar had ik, zeker tijdens het fietsen, meer ongemak dan gemak van en die heb ik dus onderweg uitgedaan. Ik vroeg hem ook of smeren met een of ander spul zinvol was, maar vokgens hem hielp dat niets. Wel kon ik met ijsklontjes in een washandje of zo iets, de knie koelen tegen de pijn. Maar zoveel pijn had ik niet, alleen als ik moest lopen. Kleine pasjes beviel me nog het beste maar naar verloop van tijd probeerde ik zo normaal mogelijk te gaan lopen en dat ging aardig goed, maar opeens kreeg ik dan weer een steek aan de binnekant van mijn knie. Die knie ziet er ‘s-morgens nagenoeg het zelfde uit als de andere knie, maar na wat lopen, traplopen en fietsen wordt de knie wat dikker, juist aan de buitenkant.
Ik kan inmiddels best aardig uit de voeten, maar wat ik tot voor kort regelmatig deed, een rondje van 4 a 5 kilometer wandelen, daar durf ik vooralsnog niet aan te beginnen. Ik heb wel het idee dat het goed zal komen, want dat heeft de dokter toch gezegd, maar het duurt zo lang. Mijn omgeving ‘adviseert’ me om er een foto van te laten maken, maar dat kan ik zelf ook wel zeg ik dan gekscherend. Wat vind u er van? Ik lees hier en daar dat het wel 3 tot 6 maanden kan duren. En op mijn leeftijd zal het wel niet zo snel gaan. Fiets wel ongeveer iedere dag zo’n 25 a 30 km. met electr. Ondersteuning dus. In het begin gaat het wat stroef, maar daarna gaat het best soepel. Als ik dan thuis kom, of beter als we dan thuiskomen dan voel ik dat wel aan mijn knie, geen pijn, maar het gevoel dat er getrained is.
Graag uw mening,

Met vriedenlijke groet,

Jan

Re: Binnenste knieband

Beste Griet,

Wat vervelend dat je kruisband en binnenband is gescheurd. Gelukkig heb je wel een brace gekregen in het ski-oord. Dit zijn over het algemeen geen slechte braces. Maar niet zo goed als degene die je nu hebt. En ik vermoed dat je deze niet 24uur per dag om hebt. Dus ook in de douche en en in bed moet je de brace omhouden. Hopelijk is die ondersteuning toch voldoende geweest dat de band nog aan elkaar groeit.

De brace mag niet af, het enige waar de fysiotherapeut je op dit moment mee kan helpen is inderdaad de mobiliteit weer terug te brengen in de knie. Dit kun je ook zelf doen door veel te oefenen. Dit zijn oefeningen waarbij je de knie probeert de buigen in de pijngrens. Zitten op een stoel met een handdoek onder je voet, zodat deze makkelijker glijdt over de grond, en dan proberen de knie te buigen. Hierbij kun je de knie rustig proberen te buigen. (wel een hoge stoel) Ook een hometrainer of kleine trappertjes kunnen jou helpen. En dan niet helemaal rond trappen op de hometrainer, maar rustig op en neer wat lukt. Maar misschien is het toch raadzaam om één keer een afspraak bij de fysiotherapeut te maken om verschillende oefeningen met jou door te nemen.

Maar buig oefeningen, zonder pijn en zonder dat je erop staat zijn allemaal goed.

Succes!

Binnenste knieband graad 2 ruptuur en VKB ruptuur

hallo

Ik heb 5 weken gelden mij voorste kruisband afgescheurd en een graad 2 ruptuur vd binnenband. Ik draag sinds 1 week een aangemeten brace (daarvoor droeg ik de brace die ik heb gekregen in het ski-oord-ziekenhuis) . Deze brace moet ik 6 weken dragen 24 u/p.d. Ik ben dus al laat (heb ik gelezen) met een goede brace die ervoor gaat zorgen(hopelijk) dat de binnenband weer goed aangroeit, want die moet eigenlijk binnen 2 weken al gedragen worden......
Ik kan mij knie niet buigen al gaat dat wel ietsje beter. Ik loop ook wel op het been en dat gaat ook steeds wat beter.
ik heb geen fysio oefeningen meegekregen, ik hoefde niet naar de fysio zei de orthopedisch chirurg. Nou lees ik over full range of motion oefeningen die je zou kunnen (of misschien wel moet doen?) bij mijn soort letsel. Kunt u mij daar wat over vertellen?

Groeten Griet